Jualan Buku

Selain dari membawa buku dari lokasi ke lokasi, MobileBookCafe juga menyediakan perkhidmatan on-line bagi pembeli buku.

Pengunjung boleh menempah buku dan kami akan bawakan kepada anda semasa kami melawat kawasan anda. Alternatif lain ialah, anda boleh buat bayaran dan buku akan dihantar kepada anda melalui pos.

Menarik bukan?.

34 Comments to Jualan Buku

  1. Nur syaqilah says:

    Saya ingin melihat koleksi komik yang kamu jual. Bagaimana ya? Saya berada di Sabah.

  2. qyla says:

    assalamualaikum…

    First time dapat tahu ttg MBC melalui akhbar kosmo keluaran hri nie…satu usaha yg sangat baik untuk memberi pendekatan tentang pentingnya ilmu pada kita…saya kagum dgn usaha MBC untuk meneruskan usaha ini kerana sebelum ini mobile book hnya ada pd luar negara dan malaysia seharusnya mempromosikan usaha ini untuk melahirkan generasi yg pentingkan ilmu…

    saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut ttg semua buku yg MBC ada sekarang utk penuhkan koleksi mini library di rumah 🙂 dan bagaimana cara utk saya beli secara online..??

    • mbc-admin says:

      Waalaikumsalam;

      Berbanyak terima kasih atas komen yang sangat membina.
      MBC ada semua buku terbaharu dari ITBM, PTS, Fixi dan sebahagian dari Karangkraf.
      Untuk beli online, nanti kami hantarkan senarai buku yg kami ada…

      Terima kasih.

  3. Firdaus says:

    Salam,

    Hanya buku baru sahaja dijual?

  4. aimi nadia says:

    assalamualaikum.. saya berminat untuk menempah buku daripada pihak MBC. mohon pihak MBC memberi senarai buku yang dijual.. terima kasih.

  5. ads4is says:

    Assalamualaikum wbt.. Ana berminat utk membeli, boleh emailkan senarai buku yang dijual..?
    Terima Kasih.

  6. Nurul aqidah Aqilah says:

    Salam….saya ingin menjual beberapa novel saya
    1)andai bukan untukku
    2)Layakkah aku?
    3)Bidadari salju
    4)Ya maulana
    5)Menggamit kasih teragung
    Harga biar pihak tuan/puan yg tentukan…tapi saya berada di johor.boleh kah saya pos bukunya??

  7. Saheb Singh says:

    Saya 4D FLASH CARD. minat?

  8. Lili Rahayu Samad says:

    saya ada nak menjual novel-novel terpakai dikawasan Pulau Pinang….

  9. zahanim says:

    saya ada novel untuk dijual.lebih dari 100 buah.adakah pihak mobile book cafe berminat.saya tinggal di kedah

    • mbc-admin says:

      Jika MURAH kami BELI.

      • zahanim says:

        Boleh saya dapatkan email atau no fon pihak mobile book cafe untuk saya mudah berurusan terutama listing novel2 yg saya ada.saya tak pandai nak meletak kan harga.terpulang kepada pihak mobile cafe untuk tentukan.

  10. ryzal says:

    emelkan sy senarai harga buku . .terima kasih .

  11. HK says:

    saya ada 30 novel untuk dijual. (area putrajaya)

    • mbc-admin says:

      mohon senaraikan tajuk dan berikan harga yang mahu dijual.

      Terima kasih.

      • HK says:

        harga terpulang pada pihak MBC..

        kaki novel:
        1. penjara rindu
        2. bukan isteri sempurna
        3. giler kau
        4. aku bukan mistress
        5. kasihku yang satu
        6. kurelacinta ini bertamu
        7. pergilah air mata
        8. cinta dalam hati

        Alaf 21 :
        9. sejujur hatimu
        10. hei… aku kenal cinta

        SR publication:
        11. lafazkan kalimah cintamu
        12. curi-curi cinta

        Buku prima:
        13. i love you cikgu
        14. sayonara cinta
        15. hingga ke akhirnya
        16. saat mata berbicara

        Karya seni :
        17. eksperimen cinta
        18. teduhan kasih
        19. awak suka saya tak
        20. sebenarnya saya isteri dia
        21. suami aku ustaz

        others :
        22. jerat hati
        23. bila dah suka dan bukan tak sudi
        24. cintaku luruh di oxford
        25. ayat-ayat cinta
        26. tiada dua
        27. bukan terlarang
        28. dia lebih mengerti
        29. kerana aku untukmu
        30. kau adalah dia

        • HK says:

          ***tambahan
          31. My lovely tengku (buku prima)
          32. Jangan biarkan surau ini roboh
          33. melakar cinta firdausi
          34. Mawar

          • HK says:

            kalau english novel beli x?
            1. can you keep a secret by sophie kinsella
            2. drama queen by susan conley
            3. Maariah Mundi, the midas box by GP Taylor
            4. different cultures -collection of short stories (pearson longman)
            5. Helen Keller – the story f my life

          • mbc-admin says:

            Kami beli yang BM sahaja.

  12. HK says:

    macam mana nak serahkan buku tu?

  13. Nurhidayah mohd razif says:

    Saya ingin beli buku untuk pusat sumber menggunakan LO.boleh? Adakah semua buku di mybooku.com boleh dibeli secara LO?

    • mbc-admin says:

      Salam,

      Ya, semua buku di mybooku.com boleh dibeli gunakan LO.
      Kami ada senarai yang lebih banyak berbanding yg di mybooku.com
      Ini Sekolah Menengah atau Sekolah Rendah?. Kami boleh hantarkan senarai harga dan pakej buku

      Terima kasih.

  14. AZLIN says:

    BAGAIMANA CARANYA UNTUK MENJEMPUT MOBIE CAFE KE SEKOLAH MENENGAH KAMI?

    • mbc-admin says:

      Salam,

      mohon nyatakan:
      Nama Sekolah
      Bil Pelajar
      Tarikh diperlukan
      NAma & no telefon utk dihubungi.

      Boleh whatsap ke 0196222229

  15. SARWINI says:

    Hi, saya sedang mencari sebuah novel melayu lama yang berjudul “Mawar Cinta” karya Tanne Hadihaz. Kalau ada novel itu, saya berminat untuk beli.

  16. Prue says:

    Hi kalau saya ingin jual buku english saya dalam 6 -8 buku area shah alam boleh ke? Harga bawah rm 10 pun boleh

  17. Afiqah Saeidi says:

    assalamualaikum.. saya nak jual buku keluaran pts one ( area kedah ) nak jual murah murah jee RM10 ke bawah

    • mbc-admin says:

      Waalaikumsalam,
      Berbanyak terima kasih atas tawaran
      Sememangnya buku2 PTS One (OP baru dari penerbit)
      harganya RM3 atau kurang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *