March, 2021

now browsing by month

 

Ustazah Basikal di Myanmar

USTAZAH BASIKAL - BAB MYANMAR Book Cover USTAZAH BASIKAL - BAB MYANMAR

Bila sebut mengenai Myanmar, ramai yang terbayang isu Rohingya dan belum berani untuk menjejakkan kaki di sana.

Mungkin ramai yang belum tahu sebenarnya di Myanmar mempunyai lokasi yang cantik dan menarik. Banyak lokasi yang menarik seperti Old Bagan, dimana kita boleh lihat pemandangan matahari terbenam bersama belon panas, sangat memukau mata yang memandang. Subhanallah.

Tiba-tiba saya teringat kisah Tuan Ahmad Isa dan isterinya Ustazah Adilah yang berbasikal merentasi 14 buah negara dari Malaysia menuju ke Mekah Al-Mukaramah.

Yang mengujakan adalah, mereka berdua melalui Myanmar selama sebulan! Mashaallah!

Mereka ada menceritakan di dalam Buku Ustazah Basikal Siri-1, di Yangon, iaitu ibu kota Myanmar, ada Masjid yang terletak betul-betul di sebelah Pagoda. Dan setiap kali masuk waktu solat, azan dilaungkan dengan kuat. Di Pagoda pula, mereka membunyikan loceng menandakan waktu mereka 'sembahyang'.

Dimana agaknya isu agama itu berlaku?

Sebenarnya, banyak lagi kisah yang tak pernah kita dengar semasa pengembaraan mereka di Myanmar. Semua kisah ini mereka abadikan di dalam novelog Ustazah Basikal Siri 1 dan 2.

Oleh sebab saya suka sangat baca buku ni, maka saya rekemen sangat untuk kawan-kawan dapatkan novelog Ustazah Basikal ni. Luar biasa hebat kisahnya!

Klik link di bawah ya :

[KLIK SINI]

Siri 1 setebal 700++ muka surat. Siri 2 setebal 1000++ muka surat. Tebal kemain. Tapi jangan risau, sekali baca pasti tak boleh berhenti.

Mari isi waktu PKP kita dengan bahan bacaan bermanfaat dan memberi inspirasi.

 

 

KEMBARA SAINS 3: BUKU BARU


KEMBARA SAINS 3K Book Cover
KEMBARA SAINS 3K

TEROKA SAINS 1, 2 & 3
Buku TEROKA SAINS ini orang kata buku viral. Orang boleh jual beribu-ribu lemon. Tapi saya tidak boleh jual. Market berlainan agaknya.
Hari ini TERKOA SAINS 3 sudah diterbitkan dan sudah mula dijual pada jam 3pm pada 3.3. Seperti mana Teroka Sains 1 & 2, saya juga rasanya tidak mampu jual banyak2. Tapi saya beli juga serba dua hari ini untuk tengok bagaimana rupanya. Tak salah kan!.
Jika ada yang nak beli, boleh jer klik:-
 
Nak beli guna LO pun boleh.
 
Terima kasih.